Cuanto Cuesta

Happy New Year!

zaterdag, 5 januari 2008 om 23:39

Okee dan, ‘t is 2008 en wat voor jaar het ook wordt, het wordt in elk geval het jaar van onze terugkomst. En alles wat daar mee samenhangt. Woning zoeken, werk zoeken, ritme zoeken etc. Maar voor het zover is hebben we nog een stuk Argentinië en Brazilië op het programma staan. Ook leuk…

Maar dat is toekomst. Nu even het verleden. Wat hebben we de afgelopen 2 weken zoal gedaan. We waren gebleven in Puerto Madryn, tussen de zeeleeuwen. Vandaar pakten we een bus naar Bariloche en ik moet zeggen, de weg van Puerto Madryn naar Bariloche is echt onbeschrijflijk…. saai. Patagonische Steppe. Veel vlakte, veel gras. Gelukkig had Nienke zich vergist met de kaartjes en een heeeeele luxe bus geboekt, met bedden en een glaasje wijn bij het eten. Dat maakte het uitzicht meer dan goed. En Bariloche was ook zeker de moeite waard. Het lijkt wel of het is overgenomen door de zwitsers. Nooit geweten dat die zo’n expansiedrift in zich hadden. Alleen maar houten chalets, kaasfondue en chocola ín het dorp en zodra je het dorp uitgaat alleen maar verschrikkelijk mooie vergezichten over talloze meren, besneeuwde bergen en andere zwitsers aandoende panorama’s. Hier brachten we ook onze kerstdagen door. Wel bijzonder hoor, op 1e kerstdag met 27 graden op een mountainbike door de bergen fietsen. Weer eens wat anders! ’s Avonds hebben we wel traditioneel een luxe kerstmaaltijd genoten in een restaurant. Van Jaap en Paula hadden we voor Sinterklaas geld gekregen om met kerst goed uit eten te gaan. Aangezien ze toen nog niet van de lokale prijzen op de hoogte waren (en ze sowieso nooit karig zijn in zulk soort dingen) eten we nu twee weken later nog steeds van dat kado… Maar lekker gegeten hebben we! Helaas niet met Wim-Lex en Maxima, die zaten in de buurt volgende de geruchten, maar we hebben ze niet herkend. Alhoewel, die grote kerstman die langskwam met z’n accordeon…. Tweede kerstdag (kennen ze niet in Zuid-Amerika) hebben we doorgebracht in de bus naar Mendoza, want daar moesten we alweer heen om twee dagen later Jaap en Paula op te halen. In Mendoza hadden we een appartementje gehuurd, met eigen keukentje en binnenplaatsje e.d. Prima plekje. De volgende dagen hebben we met z’n vieren doorgebracht. We hadden wel wat pech, want hoewel alles hier normaal 8 dagen per week 25 uur open is hebben de argentijnen besloten dat ze vanaf 2 dagen voor oud en nieuw alle auto’s huren, alle bus- en vliegtuigstoelen bezetten, alle hotelkamers boeken én dat alle winkels dicht moeten. Maar ook op andere manieren kun je lol hebben. We zijn met een wijntour meegeweest naar een paar wijngaarden om de beroemde argentijnse wijnen te proeven. (misschien maar goed dat we geen auto konden huren). En we zijn met het openbaar vervoer (soms is het minder goed als je geen auto kunt huren) naar de Puente del Inca geweest en hebben de Aconcagua gezien, de hoogste berg aan deze kant van de wereld. bijna 7000 meter. Mooi om naar te kijken…

Oud & Nieuw is hier heel bijzonder. Eten kan alleen in de snackbar op oudejaarsdag. En dan moet je je voorstellen dat je 8 euro moet betalen voor een net niet helemaal goed gebakken frikandel speciaal. En dan om 12 uur barst het los? EEEH, het was zo druk dat Jaap met een glas champagne in de hand het drukste kruispunt van Mendoza bezet kon houden voor 20 minuten, zonder dat er iets langskwam, laat staan dat we vuurwerk konden zien. Niet omdat het net zo mistig was als in Zwolle, maar gewoon omdat er niks was. Dat waren we de laatste jaren aan de gracht wel anders gewend, hoewel het ook wel rustig was om niet iedere 3 minuten een hartverzakking te krijgen van een klappende melkbus…

Op nieuwjaarsdag scheidden onze wegen alweer en vertrokken Jaap en Paula met de bus naar Bariloche, om daarna via Puerto Madryn (wij kennen die route al) naar Buenos Aires te komen. Ondertussen zijn wij rechtstreeks naar de stad van de Tango, Evita en de Dwaze Moeders gegaan. Hier zien we elkaar dinsdag weer. In BA zaten Fokke en Jolinde nog, dus die hadden voor ons mooi een hotelkamer gereserveerd in de volkswijk San Telmo. En hier genieten wij nu van alles wat deze wereldstad te bieden heeft. In elk geval hitte. De afgelopen dagen was het dik 35 graden hier. Nu gelukkig iets minder. We zijn hier uiteraard naar de Plaza de Mayo geweest, hebben door de haven gelopen. Zijn een hele dag wezen shoppen (zonder al te veel resultaat, maar ja). Vandaag waren we in La Boca. Een oude havenwijk waarvan in vroeger tijden de huizen geschilderd werden met restjes verf van de schepen die de haven aandeden en die in oude glorie hersteld is, althans de paar straten die leuk zijn voor toeristen. Het ziet er erg leuk uit, alleen het ligt er iets te dik bovenop. Iedere restaurant heeft wel een tango-show met livemuziek, alleen om die te horen moet ie net iets harder dan die van de buurman en die moet weer iets harder en zo eindig je met 12 tango’s die om het hardst spelen en er dus van een behoorlijk gesprek geen sprake meer kan zijn. Maar dan is er altijd nog het stadion van Boca Juniors. De club van Maradonna, die hier nog populairder is dan Cruyff bij ons. Normaliter zouden we waarschijnlijk nooit een kijkje gaan nemen daar, maar door het friese voetbalfanatisme van Fokke werden we toch nieuwsgierig en hebben we een rondleiding door het stadion gehad. Geweldig. Voor ons ongeveer net zo mooi als een tentoonstelling over tuinkabouters… Morgen gaan we waarschijnlijk een dagje naar Uruguay en dinsdag zien we Jeep en Meep weer, waarna we rustig richting de Iguazu watervallen trekken.

Tot de volgende keer!

Jorisjan

8 Responses to “Happy New Year!”

 1. Jaap en Paula Says:

  Tja, zijn we toch weer de eerste, maar we zitten ook het dichtste bij (in Puerto Madryn). VAndag onze eerste zeeleeuwen gezien (na Blijdorp). We vinden het fantastisch een stukje van het avontuur mee te maken. Voor het thuisfront: Met Jeep en Meep dus ook alles goed (in het internetcafe).
  Het is hier nu half 10 ´s avonds (in Holland half 1). Gaan nu op zoek naar een restaurantje. Groeten van ons.

 2. Liesbeth Mensink Says:

  leuk weer een bericht van jullie te ontvangen.
  Nog 2 maandjes te gaan.?
  Argentinie en Brazilie(laatste land waren wij een paar jaar geleden,onze oudste zoon heeft er (Rio) een jaartje gewoond bij zijn geliefde.Na Bra.zilie nog meer landen te bezoeken.?
  Opnieuw weer blijven genieten.
  Fijne reisvoortzetting nogmaals.
  Gr. Liesbeth.

 3. Marinus, Annelies & Anouk Says:

  Ha Jeep, Meep, Joris & Nienke,

  Hier in de reukgras zijn we de afgelopen week hard aan de klus geweest met Anouk haar kamer. Opnieuw geschilderd, nieuw behangetje en een kast en een nieuw bed. Anouk is er helemaal blij mee, wilde gelijk in haar nieuwe bed slapen! Helemaal te gek vindt ze natuurlijk haar eigen tafel en stoel die ze nu op haar kamer heeft om aan te spelen!

  Komende week duik ik met de band de studio in om CD-opnames te maken, erg spannend allemaal. Nou doe elkaar de groeten daar en tot later!

  Groet
  Marinus

 4. friese voetbalfanatist Says:

  Niets zo mooi als een tuinkabouter! Haha..En leuk dat jullie iets van ons geleerd hebben, zo kom je nog eens ergens;) Morgen Riverplate??
  Maak je borst maar nat want hier is het nog warmer en heeeel groen. Watervallen zijn echt supermooi!! Zou wel even reserveren want bij ons zat alles om 13.00 al vol..

  We genieten van de muziek en de argentijnen in onze bus kennen Kleine Jongen en De Vlieger nu ook, zij konden het ook maar moelijk droog houden!! Neeeeeeenanana Neeeeeeeeeenanana!

 5. hans en lenie Says:

  onze reactie staat onder PERU EN PAASEILAND van november
  kijk daar maar even
  we deden eea. niet goed

  gr H&L

 6. Annelies Says:

  Hoihoi, na een heerlijke klus-kerst-vakantie en de nodige familiebezoeken vandaag weer aan de bak. Nienke, over toekomst gesproken…er is nog geen vervanger voor mij… ;-)

  Wat heerlijk zeg, 30 graden, beter dan die koude wind hier in Stadshagen, als we naar buiten gaan zegt Anouk standaard:”Binnen is het lekker warm, he?” De fotootjes van jullie (Sinterklaas) hangen met magneetjes op haar nieuwe kamer en er wordt driftig mee gespeeld;”oh ooh, jorisjan valt op de grond….” Ook met de buik gaat alles goed, een druktemaker die zijn aandacht nu al opeist.

  Geniet van de laatste maandjes. Wij tellen af tot 29-2!

  Liefs van Annelies

 7. Sanne Says:

  allo allo!
  Het klinkt allemaal weer erg mooi en ook erg gezellig. Leuk om ook even een internetcafe-bericht van Jeep en Meep te lezen, echt bijzonder dat de helft van de family nu daar zit! Geniet ervan samen.
  Argentinie: GAAF! Nog iets van de Dwaze moeders gezien? Want waren die niet gestopt? Ben benieuwd. Evita is hier ook hot want de musical is net begonnen. Verder alles lekker hier! Heerlijk koud door de wind, drie sneeuwvlokken laatst, maar nog geen echte winter. Met mij gaat t stukken beter, Died heeft alle klusopties al gedroomd en het huis komt nu echt dichtbij en jullie terugreis dus ook :)
  Have fun daar met zn viertjes! XXSanne

 8. anneke en leo Says:

  Dag allemaaal, misschien nog net een berichtje voor Jeep en Meep? Wat een heerlijke avonturen allemaal. Nog een paar maanden en het wennen aan Nederland zal weer gaan starten. Nog maar even niet aan denken en genieten van Zuid Amerika met zo zijn eigen cultuur en het eigen Spaans.
  Hartelijke groet, Leo en Anneke