Cuanto Cuesta

Cusco en omgeving

maandag, 10 september 2007 om 04:07

Misschien kun je je na ons vorige verhaal voorstellen dat we een beetje gaar waren na alle busreizen, maar dit sloeg alles. Komen we op het vliegveld in Lima aan om naar Cusco te vliegen konden we ons vliegtuig niet vinden. Niet zo raar want dat was precies 24 uur eerder al vertrokken. Ik had de data bij de boeking blijkbaar niet helemaal op een rijtje…

Maar goed, met 23 dollar bijbetalen konden we gewoon meteen mee met de eerstkomende vlucht en we kregen weer stoel 2a en 2b, maar helaas, dit keer waren er geen business-class stoelen voor ons. In Cusco met de taxi op zoek naar een hostel. Daarvan hebben ze er maar 400 ofzo in deze stad. Maar na een ½ uurtje hadden we iets naar onze zin. Aangezien Cusco op 3400 meter hoogte ligt wordt aangeraden rustig aan te doen de eerste paar dagen om hoogteziekte te vermijden. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd en de eerste paar dagen hebben we (nou ja, met name ik) veel in bed gelegen. Cusco is het verzamelpunt van toeristen in de regio (iets anders dan ons vorige avontuur), maar dat brengt ook met zich mee dat je alles kunt krijgen wat je maar mist. Zoveel restaurants per vierkante meter vind je hooguit op het Leidseplein in Amsterdam en we kunnen dus iedere dag eten wat we willen. Ook shoppen is hier erg goed te doen, je wordt ongeveer van straat getrokken om alsjeblieft voor 2 soles (45 cent) een muts te kopen, je schoenen te laten poetsen, je te laten masseren, een echte alpacawollen sjaal te kopen (en als je daar allergisch voor bent is ie eigenlijk synthetisch….uhuh) enz. Maar ook volop nuttige dingen en we hebben dus op allerlei gebieden heerlijk “ bijgetankt”.

Maar je bent natuurlijk niet in Peru om niets te doen en zeker niet wanneer je in Cusco zit. Daarom hebben we vandaag een motor gehuurd en zijn we door de zg. Sacred Valley of the Inca’s gecrost. 163 km op een off-the-road-honda (hebben we ook echt nodig gehad). Dit was ook weer één van de mooiere dingen van onze reis. De hele dag door een vallei rijden met om de haverklap mensen in de meest mooie kleren/jurken/hoeden, al dan niet vergezeld door lama/ezel/geit, omlijst door enorm indrukwekkend gebergte met daarbovenuitstekend besneeuwde toppen van soms meer dan 6000  meter hoog. Dat alles onder een lekker zonnetje dat al je foto’s net even dat extra kleurtje geeft. In deze vallei struikel je tevens over de Incaruïnes. De één nog mooier dan de ander. Zeker een heel bijzondere plek en als we de foto’s hebben geplaatst zullen jullie dat met ons eens zijn.

Dan de komende week. We hebben een tocht geboekt om lopend naar Machu Picchu te gaan, de Salkantaytrail. Morgen (maandag voor ons) om 7 uur vertrekken we en vrijdag komen we dan bij Machu Picchu aan. 5 dagen lopen door adembenemend mooi gebied, o.a. over een pas op 4550 meter hoogte , slapen in tenten, door hele kleine Andesdorpjes wandelen om dan uiteindelijk vrijdag Machu Picchu te bereiken. Onze bagage gaat op paarden/ezels mee en er gaan dragers, koks en een gids mee. Moet weer iets heel moois worden. Jullie lezen het volgende week wel.

Groeten Nienke en Jorisjan

12 Responses to “Cusco en omgeving”

 1. Jaap en Paula Says:

  Een goede wandeling gewenst….we volgen jullie op de voet (kaart).

 2. Marinus Says:

  Tsja, al die stranden, duikpakken, vissen en boten die ik tot nu heb gezien, daar wordt ik niet jaloers van. Maar met een off-the-road tussen de 6000-ers crossen……..

  Groet
  Marinus

 3. Johan en Tineke Says:

  Heel veel wandelplezier gewenst.Het wordt vast schitterend.
  We kijken uit naar het volgende verslag, en de foto,s ervan natuurlijk.

  veel groetjes van ons.

 4. Anselma Jacobs Says:

  Wat lijkt mij dat een prachtige wandeling! Voor het eerst ben ik ook een beetje jaloers ;-)

  Wij klussen nog even door, als jullie weer terug zijn bekijk de foto’s dan maar weer eens.

  Groet van Anselma

 5. udo Says:

  terwijl jullie met een spannende wandeling bezig zijn zit ik hier in de saaie ierse zee wat drenkelingen op te pikken van een platform waar de zand onder poten zijn weg gespoeld.
  38 man gehuisvest op een praam met acc. voor amper 4 man.
  zou maar niet zeggen hoe koud het hier al is anders komen jullie nooit meer thuis.
  groeten uit workington

 6. Jaap en Paula Says:

  prachtige foto’s weer uit Peru…..

 7. Johan en Tineke Says:

  Gisteravond thuis van uit St.Nic.Johan moet …altijd nog even kijken op de computer of er nog nieuws is uit Z.Amerika en hij riep al gelijk van Tineke,nieuwe foto,s!Dus samen nog even gekeken. Schitterend hoor
  Nog even een nieuwtje,, Annemieke komt volgende week weer voor tweeen een halve week naar Friesland.Leuk he~.
  nou doei.

 8. Maarten Klappe Says:

  Ha die Joris & Nienke,

  Echt leuk om te lezen al die avonturen van jullie! De tijd vliegt echt zeg, TERING! Al weer een half jaar weg, nog steeds super daar (enzo) zo te lezen en te zien dus?
  Over 2 weken is er weer groepsweekend bij de ZZV we zullen wel een of meer biertjes in jullie naam drinken.

  Nog sehr viel spaβ daar en tot schrijfs,

  Groetjes M&M

 9. annie en Jan Says:

  Hoi Nieneke en Joris Jan

  Wij kregen een blad waar je voor 11 dagen cruise 4225,– euro naar de galaposeilanden kunt gaan en wil je business class ticket hebben is je toeslag hiervoor 1430 euro. Ik ga me nu echt afvragen is dit het wel waard om zoveel geld te spanderen naar zo’n vakantiebestemming en waar je dan ook nog in het gareel moet lopen met andere mensen. Ik wilde je dit toch effen vertellen omdat jullie het gebied daar ook hebben verkend. een giller he. Wat krijgen wij weer fantastiche verhalen voorgeschoteld en wat een leuke foto’s zeker die ene waar je met een klein meisje in de weer bent, wat lieflijk tafereeltje en je ziet er goed uit hoor Nienke. Ik zoek ook naar een foto van Joris Jan maar die is wel erg ver weg en kunnen we niet beoordelen hoe het met hem gaat. Geintje natuurlijk hahahaha. Hier in Nederland is het herfstig aan het worden, het regent hier en we krijgen in het weekend nog 20 graden hebben ze voorspeld. Met Jan gaat het goed druk druk zal ik maar zeggen. Ook Ronald gaat het goed met z’n werk en Franny is weer naar school met een studie voor toegepaste psychologie en ik ben op zoek naar een leuke baan.
  De koningin heeft weer eens verteld hoe en wat we het komende jaar tegemoet kunnen zien. De rijken moeten weer meer inleveren en de gezondheid daar moeten we zekers meer dan 150 euro meer voor gaan betalen. Dus ik zou zeggen geniet daar nog met volle teugen en we kijken weer uit naar de volgende verhalen van jullie. och ja moeder is heel erg gelukkig met je kaarten, ze laat ze telkens zien als we er zijn zo mooi vindt ze het.
  Kusjes van hier en de groeten van allemaal ook van Oma

 10. Renée Says:

  Mooie foto’s!

 11. Sanne Says:

  Mooie foto’s hoor… Wel heel zielig al die hele jonge kindjes met schoenenpoets spullen enz. Gelukkig hebben jullie el negro niet meer, kan me voorstellen dat je dan een kinderopvangkever begint. Gelukkig doen de muslirepen het ook goed…
  Ben benieuwd hoe de wandeltocht is!
  Liefs, Sanne

 12. eimie en gerda Says:

  Hallo Nienke en Joris Jan
  (Nienke weet je nog wie we zijn? uit Zuidwolde, Kwakkel, collega van je pa)
  We volgen jullie ook op jullie schitterende reis, prachtige verhalen en belefenissen. En dan die foto’s, ik zou er zo naar toe willen.
  Fijn dat jullie de mogelijkheid hebben om het echt te doen.
  Ook is het leuk te lezen dat jullie op plekken komen die 2 vrienden van onze zoon een paar maand geleden bezocht hebben tijdens hun 3 maanden durende reis van Quito via Peru en chili naar La Paz in Bolivia.
  Zeg geniet met elkaar nog van de verdere reis, wij blijven jullie volgen.

  hartelijke groeten uit Zuidwolde