Cuanto Cuesta

Pure Luxe…

vrijdag, 22 juni 2007 om 04:05

Ons eerste verhaaltje letterlijk vanuit de auto, jaaa het is uiteindelijk gelukt om een Macbook te vinden! Niet in Honduras, niet in Nicaragua maar wel in Costa Rica!
Het 8e land van deze reis en ook nu was de grens, mede door een lekke band, weer een dagvullend programma. In Nicaragua waren ze zo blij met ons dat ze ons met moeite lieten gaan ;-) Bij de grens werd al duidelijk dat Costa Rica rijker en beter georganiseerd is. Zoals we wisten is dit het eerste land waar we onze “carro”, (coche…klinkt als… blijkt voor paard en wagen gebruikt te worden) moeten verzekeren.

Vanaf de grens eerst naar Playa Conchal aan de Pacifische kust. We vinden een prima plekje met voor het eerst in weken een warme douche…mmm!
De volgende ochtend wandelen we naar het beloofde witte strand. Die voor ons hotel heeft een kleurtje zoals in Nederland maar is volgens de aardige camarera ‘fea’  (lelijk). Ze heeft gelijk, een stukje lopen en een rotswand verder is het strand zoals we graag zien; wit schelpenzand begrensd door jungle en heerlijke golven. Bij het aankomen van bijna zwarte wolken doet Joris een Piet Paulusmapoging, maar helaas….binnen een half uur regent het zo hard dat we binnen 2 minuten helemaal doorweekt zijn. Tussen storm en bliksem wandelen we naar huis. Geen wonder dat het zo ongelofelijk groen is, sinds een week of 3 is het regenseizoen begonnen en dat betekent bijna iedere middag een hoosbui waarbij er geen emmers maar speciekuipen naar beneden komen! Deze regen maakte ook de volgende dag onze rit naar Monteverde N.P. extra spannend. Een 37km dirt-road waarbij een 4×4 aangeraden wordt  en wij dus dachten „die kunnen we hebben“… net…nu nog terug…
Monteverde ligt op redelijke hoogte in de jungle en hier hebben we een Treetop Walkway met 8 hangbruggen gedaan. In dit boomtoppengebied leven veel vogels en planten. Na een zelfgekookt maaltje zijn we ‘s avonds naar het serpentarium geweest om nou eens de beroemde „red eyed tree frog“ te zien. Naast deze mooie (echt! zie foto) kikker hebben we met de gekregen zaklamp verschillende slangen en andere kikkers bekeken.
En dan weer verder…een mooie route maar wat langer nemend dan ingeschat (je moet hier niet op afstand afgaan want 50 km duurt hier rustig een paar uur met wegen vol gaten, bochten en ronkende vrachtwagens die bijna niet omhoog komen…) via Lago de Arenal naar San José. Het landschap wordt bepaald door met jungle beklede bergen, koffieplantages en kleine dorpjes. Mensen Costa Rica is een aanrader!
San José..een rokende, drukke grote stad maar mooi wél met een laptop op voorraad! Eindelijk gelukt! Snel weg hier, op weg naar de Caribische kust…het relaxte rastaleven aan deze kust blijft ons trekken!
Een mooi hotel gevonden in Puerto Viejo www.hotelguarana.com waar we 3 nachten blijven want dit dorpje zit vol met gezellige barretjes, restaurantjes en is omgeven door jungle en strand. Genoeg te doen! of niet…
Pura Vida!
Nien

9 Responses to “Pure Luxe…”

 1. Jaap en Paula Says:

  Zo weer een stukje verder op de route. Costa Rica, zijn jullie er toch nog weer eerder, het staat een poosje op ons lijstje. Hier is de zoemr begonnen, fris en regenachtig. We willen best ruilen horen, inclusief die kuipen water. Prachtige foto’s hebben jullie er were bijgeplaatst. Er genieten heel wat mensen op een afstand met jullie mee. Jullie houden je prachtig aan de vraag vooraf: wel graag communiceren. Wij vertellen met z’n alleen misschien wat minder, maar maken ook veel mee hoor. Alleen de weg van ‘t Harde naar Ermelo of Stadskanaal is minder spectaculair. Geniet er maar weer van…dan genieten wij ook. Groetjes Jeep&Meep

 2. Tineke en Johan Says:

  Goede morgen!

  Ik dacht dat ik vanmorgen al vroeg achter de computer zat, maar Jaap en Paula waren toch weer iets eerder.Costa Rica, mooi is het daar hoor zo te lezen .
  Ik heb ook al even op de hotelsite gekeken,Ziet er goed uit Mooi knus, netjes hotel
  Zo te horen gaat het nog helemaal goed daar .Weer schitterende verhalen en wat weer mooie fotos;.
  Alles goed hier. Geniet ze verder,net zoals Jaap en Paula schrijven,dan genieten wij ook
  Lieve groetjes uit Dedemsvaart.

 3. Liesbeth Mensink Says:

  wat een prachtige foto”s weer.
  De natuur is wel erg mooi.
  Dank voor het tenenplaatje.v. Nienke.
  Fijne reis samen verder.
  Gr. Liesbeth.

 4. Oscar Says:

  Hee Joris & Nienke

  het weer daar verschilt volgens mij niet veel met het Hollandsch weer hier, afgezien van de temperatuur! Ik ben erg benieuwd naar de rest van jullie reis!

  Groeten uit Zwolle
  Oscar

 5. Kim Says:

  Hey!

  Wow het ziet en hoort echt allemaal geweldig! Geweldige verhalen en mooie foto’s! Probeer zo nu en dan tussen werk door wat van jullie reiservaring mee te krijgen. Hier in Afrika alles nog naar mijn zin. Jammer genoeg heb ik nog niet veel van het land kunnen zien en ben alweer aan het plannen om terug te gaan naar Tenerife. Maar dan zeker snel weer terug voor vaklantie om Zuid Afrika verder te zien en Namibie, Botswana, Tanzania, Mozambique en meer.

  Nog veel succes en plezier, en ik blijf jullie volgen.
  Hasta Luego, beso! x

 6. andre Says:

  e, hebben jullie ook een mail adres, wel leuk om gewoon even een verhaaltje te doen. Ziet er allemaal super uit zeg……..Joris, heb jij hoogtevrees???
  Groeten,
  Andre en Fonniek

 7. Jaap en Paula Says:

  Nienke en Jorisjan
  Vandaag (27 juni) is jullie pakketje met (reis)boeken uit Costa Rica aangekomen. Lekker vlot. Keurig onbeschadigd. Jammer dat er alleen geen sigaren in de doos zaten. We zullen alles (ook het hemd?) zorgvuldig bewaren. Groeten Meep en Jeep.

 8. Franklin Says:

  Hey luitjes,
  het begint in nederland af en toe ook al te hosen, nog niet met speciekuipen maar met pedaalemmers. Het begint er op te lijken. De tijd vliegt voor jullie volgens mij, veel plezier weer verder.
  Groeten Franklin (haha heb bijna ook al vakantie!!)

 9. martine en jeanet Says:

  Hoi JJ en Nienke,

  Wat een schitterende reis maken jullie toch! We lezen elke keer met veel plezier jullie verslag en bewonderen de prachtige foto’s. Lekkere schrijfstijl ook trouwens.
  Dat Costa Rica een aanrader is blijkt uit jullie foto’s, moet maar op het verlanglijstje..
  Wij zijn net terug van onze fietsvakantie naar Budapest, voor ons al heel wat, nu weer aan’t werk brrr..
  Het beste en we blijven jullie volgen.
  groetjes Jeanet en Martine.