Cuanto Cuesta

Happy Cappy

maandag, 21 mei 2007 om 20:28

Belize, daar zitten we nu…Alweer witte stranden, alweer palmbomen, alweer rum-cola bij zonsondergang….. Het is even doorbijten zo’n wereldreis, maar we doen ons best ;-)

We zaten op Utila, lekker duiken, lekker eten, lekker zwemmen, toen we een duits koppel ontmoetten die naar Belize wilden zeilen. Ze hadden nog 2 mensen nodig en of wij misschien geinteresseerd waren. Wat een vraag. Zij hadden contact gehad met een kapitein die voor een paar dollar wel naar Belize wilde zeilen met ons. Woensdag om 1800 uur vertrokken we met een 55 ft. zeiljacht van Honduras de zonsondergang tegemoet met aan boord, naast ons twee, Alex und Anke, Laura (de kok) en Hank Taylor Mc Laughlin, de kapitein. Al gauw bleek onze kapitein een uitmuntend verhalenverteller en zo zeilden we al cuba libre drinkend de maanloze nacht en de caribische zee in.

’s Morgens werden we wakker met een uitzicht dat nog het meest lijkt op wat ik me voorstel van de south pacific. Midden in de oceaan 3 kleine eilandjes met hagelwit poedersuikerstrand, een paar palmbomen, omzoomd door een enorm koraalrif, met alleen een paar rieten hutjes op de kant. Eén van die hutjes bleek een duik-resort te zijn en zo kwam het dat onze duik nummer 7 en 8 al meteen op één van de mooiste koraalriffen van de wereld plaatsvonden (Aldus Alex, die al 80 duiken over de hele wereld verspreid heeft gemaakt en die we voor de gelegenheid dus maar geloven…)

Onze Kapitein had volgens zijn verhalen al vele levens geleid (Geheim Agent bij de US Airforce, roadie bij de Rolling Stones, Diepzeeduiker zonder perslucht, Volunteer bij de CIA in welke hoedanigheid hij de Al Qaida-cel in Guatemala zou hebben opgerold, Smokkelaar voor de Siciliaanse Mafia, Speedreader, (Zonder gekheid, dit zijn slechts een paar van de dingen die hij vertelde en zelf ook nog geloofde!) en KOK, hetgeen wij proefondervindelijk kunnen beamen als een verhaal wat heel goed waar zou kunnen zijn.

De volgende dag zijn we naar Belize gezeild, waar we voor anker zijn gegaan voor Placencia Peninsula en onze laatste nacht aan boord hebben gevierd met een heerlijk feestmaal van onze eerder die dag zelfgevangen Kingfish, een paar glazen rum, een paar mooie verhalen van Captain Hank én het geheim van zijn schizovrolijkheid. Na het eten toverde hij een klein hasjpijpje tevoorschijn en een beetje wiet, nam een paar trekjes, ging achterover zitten en lachte in zichzelf: “Wooooh, now I’m a Happy Cappy!”

Ondertussen zitten we een hotel hier, samen met het duitse koppel, want we kunnen het erg goed vinden. Ze reizen net als wij als veredelde backpackers. Wel een rugzak met je hele hebben en houden, maar ook een portemonnee vol dollars en liever wat extra betalen voor een goede maaltijd en een hotelkamer met je eigen pleepot. En Alex is iemand waarvan ik moet toegeven dat we met triviant minstens gelijk zouden spelen, dus we hebben heerlijke discussies over literatuur en politiek, gaan lekker samen uit eten en duiken en zij vliegen volgend weekend terug naar huis na 8 maanden reizen en wij gaan morgen weer terug naar Honduras.

Vandaag Nienke haar verjaardag, met taart en kadootjes en heel veel mailtjes en berichtjes. Fijn dat jullie allemaal aan ons denken, wij ook aan jullie.

Groeten Jorisjan

12 Responses to “Happy Cappy”

 1. jaap en paula Says:

  Weer prachtige verhalen…we genieten op een afstandje mee. Nienke gefeliciteerd en nog een prettige dag verder (de rest mailden we al. Enne…als er iemand is die Jorisjan met Triviant verslaat..nou dat is wel eens goed. Groetjes uit ‘t Harde

 2. Tineke en Johan Says:

  Weer een mooi verhaal Jorisjan.Wat genieten jullie toch.
  En zo,n boottocht zou ik ook wel mee willen maken. Heerlijk op het water, en met zo,n happy cappy aan boord dat is toch fantastisch.
  Dat is echt genieten Nienke op je verjaardag. We hebben geprobeerd jullie te bellen, maar we kregen de spaanse voice mail….volgens mij.zeg……..Nienke en Jorisjan veel plezier vandaag nog , en tot een volgemde keer.
  Groetjes.

 3. Liesbeth Mensink Says:

  gefeliciteerd Nienke en Joris jan jij tuurlijk ook.
  Wij drinken er een borrel op.(Anders trouwens ook wel gedaan).
  Wat een prachtreis,leuk om andere mensen te ontmoeten en er verder een stukje v. deze mooie wereld te ontdekken.
  Ik blijf zeggen :”geniet ervan,ze nemen het je nooit meer af”
  Gr. Liesbeth.

 4. Esther und Wolfgang Says:

  Hallo Nienke!
  Auch von uns nachträglich alles Gute zum Geburtstag..
  Grüße Esther und Wolfgang und die Kids

 5. Diederik en Sanne Says:

  What a life.. klinkt erg goed die zeiltocht.. en nog walvishaaien gezien met duiken? Of iets anders spannends (in mijn ogen dus een baracuda ofzo :D haha) Familiekamp was weer gezellig, we hebben wel vaak even aan jullie gedacht ;)… We mochten vuur maken EN het was droog, zelfs btje lekker weer, dus zeer geslaagd!
  Genietse daar! XX

 6. Carla en Hans Says:

  Hallo Nienke en Jorisjan
  Jarig zijn op zo’n prachtige locatie is gaaf zeg. Nienke gefeliciteerd met je 28e verjaardag!! Neem er van ons maar een lekker glaasje rum op. Proost allebei.
  Machtige belevenissen allemaal. Bijzonder leuk om te volgen. Je pept daarmee wel menig vakantiegevoel op hoor.
  Wij moeten het helaas doen met de platte uitvoering op ons beeldscherm….
  Vanaf hier wensen we jullie nog veel mooie reismomenten in het zuidamerikaanse continent. We blijven jullie volgen
  groetjes
  Carla hans
  Imke en lennart.

 7. sietske Says:

  Wow, dat klinkt geweldig. Ik zie het al helemaal voor me.
  Was het duiken inderdaad zo mooi als de kapitein zei?
  Nienke, gefeliciteerd met je verjaardag en een kusje van Jonathan er bij.
  Ik hoop dat je een fijne verjaardag hebt gehad, maar dat kan bijna niet anders als ik het zo hoor.
  groetjes en veel liefs Sietske

 8. Marinus, Annelies en Anouk Says:

  Oke, wellicht maakt hij een kans bij Triviant. Maar verslaat hij je ook bij het Wereld Reisspel? ;-)

  Groet’n uut de reukgras.

 9. Tineke Says:

  Hola!

  Hee Nienke, alsnog van harte gefeliciteerd vanuit broeierig Rome. Wat gaaf om jullie (duik)verhalen over Utila en Belize te lezen. Oh, dat sfeertje daar. Zo zalig, dat Carribische! En wat zijn jullie een stel lucky bastards dat je mee mocht zeilen, unieke ervaring. Ik zie HC met zijn pijpje al helemaal voor me!
  Rome is hot maar erg mooi (een groot openluchtmuseum, maar volgens mij ben jij daar ook al wel eens geweest). Zitten op camping Tiber, leuke (backpacker)plek ook al reizen we ditmaal zonder backpack.
  Volgende week wsch door naar Kroatie, met Herman (onze HY-bus) op de ferry.
  Nou, veel mooie avonturen beleven!

  Ciao,
  10eke

 10. Franklin Says:

  Hey Nienke van harte gefeliciteerd (ben een beetje te laat geloof ik) mooie verhalen en foto’s luitjes! Mooie verhaaltjes van Cappy Hij zal vast wel de waarheid verteld hebben, iedere goede kok heeft een hele voorgeschiedenis. Ik kan ook goed koken (alleen ik vertel niet veel over het voorafgaande) hahaha
  Veel plezier verder.
  Groeten Franklin en kus voor jarige!

 11. herman bijvang Says:

  heb vooral genoten van de verhalen en foto’s van Cuba. Ik kom er al 10 jaar en ben er tevens getrouwd. Op dit moment is ze in Holland en ze kijkt haar ogen uit, wat een rijkdom……….
  Jullie weten nu wel hoe arm Cuba is, dus je kunt haar wel begrijpen
  nog heel veel plezier en saludos
  herman

 12. Hennie en Petra Kramer Says:

  Hoi Nienke,

  In bytsje let, mar fansels noch fan herte lokwinske mei dyn jierdei. Even een stukje fries hoort erbij. Wat een prachtige reis maken jullie! Zo nu en dan lezen wij een stukje. Voor al de foto’s van die mooie stranden doen ons smullen. Wat zullen jullie genieten. Veel plezier en tot de volgende mail.

  De Kramertjes van de Stationsstraat.