Cuanto Cuesta

Kopje Onder

dinsdag, 15 mei 2007 om 18:59

Ja ja, wij zijn nu echte duikers…

Het was een paar dagen “in de schoolbankjes”, nou ja, van 9 tot 11 een videootje kijken een paar vragen maken en even nabespreken en daarna lunchen en het water in. We hebben hier op Utila een PADI-open-water-dive certificaat gehaald en derhalve ook onze eerste duiken gemaakt. Het begon met een beetje studie en vervolgens met de hele uitrusting aan in water van een meter diep een aantal oefeningen doen, en later in water van 3 meter diep. Was al best raar om onder water te ademen. De volgende dag zijn we met een boot naar een duikplek gegaan en hebben we onze eerste echte duik gemaakt. Het was geweldig, maar ik heb geen reet gezien, want ik was alleen maar bezig met ademen en zorgen dat alles goed ging en opletten waar de anderen waren etc.. Maar de 2e was al een stuk beter en na de duiken 3 en 4 (tot 18 meter diep) hebben we de smaak te pakken en hebben we ons certificaat gehaald. Vanmiddag gaan we twee zg. fundives maken en onze tas weer inpakken, want morgen aan het eind van de middag stappen we aan boord van een zeilboot (55 ft.) en zeilen we via een prachtig rif naar Placenzia in Belize. We gaan samen met een duits stel, net zo oud als wij die er al acht maanden reizen op hebben zitten en over 3 weken weer naar huis gaan. Met hen hebben we al een aantal keer gegeten en zitten drinken en we kunnen het goed vinden, dus dat zal wel gezellig worden. Na een weekje? Belize nemen we de ferry weer terug naar Honduras, want we hebben hier natuurlijk nog wel onze auto staan…

Als je benieuwd bent naar wat wij tijdens het duiken zoal zien onder water moet je kijken op www.utiladivecenter.com , daar hebben wij ons certificaat gehaald en onderaan de pagina staat een filmpje met wat er hier onder water allemaal te zien is.

Dat was het wel weer voor nu en tot de volgende keer (zal wel Belize worden)

Jorisjan

11 Responses to “Kopje Onder”

 1. Jaap en Paula Says:

  Gefeliciteerd en fijn dat jullie weer boven water zijn. Hier is het weer inmiddels aardig omgeslagen. We genieten nog na van de fantastische week op St. Lucia. We hebben al heel veel foto’s. Het familiekamp is wat waterig van start gegaan, de groeten van velen…We volgen jullie verder en een goede zeiltocht naar Belize en terug. Druk programma hebben jullie, zeker al bijna weer aan vakantie toe…..

 2. Anselma Says:

  De weblog van ons is bij bijgewerkt, dus als je weer eens goed online bent kun je onze belevenissen ook weer bekijken.
  Fantastische verhalen hebben jullie elke keer, ga zo door.
  Groeten uit Zwolle

 3. Diederik en Sanne Says:

  Viel spass! Joris, we zullen je gitaarspel missen op familiekamp. Je zang wat minder! :)

 4. Anton en Marijke Says:

  Hallo Joris en Nienke,

  Als ik de foto’s zie denk ik dat ik me daar ook prima een poosje vermaken kan. Zal dan ook de Hollandse (oude) kaas ook wel missen maar dat moet je dan maar op de koop toe nemen.
  Mooi dat jullie je duik certificaat hebben, staat ook nog op mijn lijstje om te doen.
  Ook hier gaat het leven door en hebben net deze dagen de Bakswedstrijden gehad. Was er gezellig en fantastisch weer, zon GEEN regen en voldoende wind. Harderwijk eerste en zowaar………. de Zwolse St.Christofoor 2e EN 3e. Al met al geslaagde dagen met als thema een reis over de continenten.

  Scholieren sportdagen ook alweer achter de rug is ook goed gegaan.
  Eerste dag (28 APRIL) was het zulk uitzonderlijk weer dat driekwart van de kinderen het water in gedoken is, fantastisch! Helaas de tweede dag minder weer maar mooi kunnen zeilen.
  Op de site staan foto’s, verwacht die van de Bakswedstrijden komende weer er ook op.
  Het leven gaat ook hier gewoon door zoals je bemerkt, logisch.

  Morgen voor jullie een bijzondere dag!? Of is het gewoon een dag van weer een dagje ouder?
  In elk geval een fijne dag morgen Nienke (en Joris) geniet maar heerlijk verder.

  Anton en Marijke

 5. Frans en Ria Says:

  Hallo Joris en Nienke,

  De verhalen blijven boeiend. Vanmiddag gaan we naar je ouders om de verjaardag van Jeroen te vieren. We hopen dat je morgen een leuke dag hebt en vier het volgens de cultuur daar.

  groeten Frans Ria

 6. henk en pascale Says:

  Hoi Nien en Joris
  De mail is onderweg, maar alvast van harte met je verjaardag.
  We zullen er hier in Emmen één op jullie drinken!
  Maak er een leuke dag van. ( maar dat doen jullie volgens mij van alle 365 dagen)
  Henk Pascale Jordy en Leroy

 7. Martin Zwart (Steiger) Says:

  Hallo Joris & Nienke,

  Al een tijdje volg ik jullie belevenissen, zoals meerdere collega’s. Hartstikke leuk om dit allemaal een beetje mee te beleven! Ik wens jullie nog veel geluk en mooie en spannende ervaringen toe. Ben al heel erg benieuwd naar wat nog gaat komen… Blijf jullie volgen!

  Het allerbeste, Martin Zwart

 8. Femke & Maarten Says:

  Ha Nienke en Joris!

  Nienke, van harte gefeliciteerd met je verjaardag!
  Wat gaaf dat jullie je duikbrevet hebben gehaald. Maarten en ik hebben hem ook gehaald vorig jaar en het maakt vakanties echt een stuk leuker, kun je je vakantieland ook eens van onder water bekijken.
  Heel veel plezier nog!

  Groetjes, Femke

 9. Diederik en Sanne Says:

  Nienke: van harte! Ik hoop dat Joris voor jou net zo’n LEKKERE taart regelt als jij voor hem :) Geniet ervan saampjes. Groeten, Diederik en Sanne.

 10. Renee!!! Says:

  Lieve Nienke,
  Gefeliciteerd met je verjaardag!!!! Geniet ervan. Dikke kus van mij

 11. Tineke & Myrthe Says:

  Hallo nienke en jorisjan !

  Even een berichtje uit Dedemsvaart.
  Van tineke en Myrthe !
  We zitten met z’n tweeetjes achter de laptop bij de familie sportel
  Vanavond is de laatste van de avondvierdaagse dus feest in Dedemsvaart !
  Het is hartstikke mooi weer dus er zullen wel veel mensen zijn.
  Alles goed met jullie ?
  verder geen nieuws
  Nou doeii !
  Groetjes van Myrthe en Tineke