Cuanto Cuesta

Saint Lucia

woensdag, 9 mei 2007 om 20:39

Dag allemaal,

Back from paradise…jee wat hebben wij een ongelooflijk heerlijke week gehad op Saint Lucia met de familie van Joris. Wij waren een dagje eerder aangekomen (en gelukkig allebei weer wat beter) dan zij en dus konden we ze van het vliegveld halen. Wat even duurde want Anouk had de waterpokken en dat heeft nogal wat stress opgeleverd bij de mensen van de luchtvaartmaatschappij…na al 3 kwartier vertraging bij de vorige stop en een volledig uitgespoten vliegtuig mocht ze in eerste instantie het eiland niet op, maar moest per ambulance naar het ziekenhuis. Wat een spastisch gedoe zeg. Wel even schrikken hoor als je nog niet weet wat er aan de hand is en je ziet je familie in de verte bij een ambulance staan. Gelukkig was in het ziekenhuis de reactie van de arts ”and why are you here?” op de mededeling dat ze waterpokken had en met het recept voor een antibiotica op zak mocht Anouk eindelijk ook mee naar ons paradijsje; Mirage Beach Resort! Wel een mooi verhaal om later aan haar te vertellen…nog geen 2 en een heel vliegtuig op z’n kop zetten…

Op Saint Lucia hebben we alleen maar genoten, van het huis aan het strand, van lekker ontbijten (met hollandse KAAS! mmm…)en eten, kletsen met elkaar, van kayaken in de branding, zwemmen, snorkelen (wauw wat een mooie vissen), wandelen door de jungle (wat met een gids een mega-kruidentuin blijkt te zijn waar je anders zonder te weten langs loopt), badderen in zwavelbaden en rare poeletjes met geel water wat je volgens de verhalen 10 jaar jonger zou maken, van uitzichten op steeds weer veranderend landschap, caribische muziek enz…

Raar om je familie zo ver ineens te ontmoeten en heerlijk om zo een week met elkaar door te brengen. Ons plan, waar Marinus al maanden mee bezig was, om een steelband te laten spelen voor het 35-jarige huwelijk van Jaap en Paula (reden van de vakantie!) is gelukt, 8 man/vrouw en een klein kereltje hebben ruim een uur voor ons alleen gespeeld op het terras bij ons huisje. Volle maan, zee op de achtergrond, Caribisch ritme, wijntje, biertje… helemaal goed.

De week is omgevlogen maar volop genoten. Zondag zij terug naar huis, maandag wij naar onze kever in Honduras. Best moeilijk even, afscheid nemen en beseffen dat je zelf nog lang niet naar huis gaat, maar nu zitten we al weer volop in onze reis. El Negro stond nog netjes geparkeerd op het vliegveld en na het betalen van ruim 4000 Limpieras (ongeveer 200 dollar) mochten we hem weer meenemen. Het plannetje van “oeps weggeraakt parkeerticket en dan maar 60 lps betalen” is mislukt…veeel te opvallende auto en genoteerd nummerbord zorgden ervoor dat we gewoon 216 uur moesten betalen..ach dat was het risico!

Helemaal in de “zon, zee en strandmood” zijn we na 1 nacht San Pedro Sula gewoon direct door gegaan naar het volgende paradijs eiland; Utila! Dit ligt boven Honduras, een uurtje met de ferry. We hebben weer een mooi hotel gevonden; www.mango-inn.com, luxe met goed restaurant, zwembad, mooie tuin enz, maar de overnachting is gratis i.c.m. met een duikcursus dus prima!
We gaan een duikcursus doen van 4 dagen en als alles doorgaat en mogelijk is gaan we volgende week zeilend naar Belize. Gisteren een duits stel ontmoet dat nog een stel zoekt om mee te gaan met een schip + kapitein en…wij hebben de tijd toch?! Vooral Joris vindt zeilen natuurlijk helemaal geweldig en ik ga het voor het eerst meemaken! Ben benieuwd of ik je zeeziekpillen nodig zal hebben Jaap.. ;-)
Utila is maar klein, er is 1 dorpje en daar kom je ook aan met de boot. Het stikt hier van de gezellige restaurantjes en barretjes, er zijn volgens mij 80 duikplekken rondom dit eiland dus wij houden het hier wel even vol! Ze spreken hier engels, net als op Saint Lucia dus ons spaans leren ligt even in de wacht. Doen we in Honduras wel weer over een paar weken!

Goed, dat was het weer even, over een paar dagen vast meer over onze eerste duikervaringen! We hopen Whalesharks te zien, 16 meter lang maar ongevaarlijk. (Op de site van Mango Inn staat wel een plaatje) Waarschijnlijk zijn ze hier niet meer maar gaan ze nu door naar Belize. Nou dan moeten we ze daar maar opzoeken als we er heen zeilen. heel vervelend… ;-)

liefs vanaf Utila,
Nienke

p.s. de foto’s van Saint Lucia houden jullie nog even tegoed..

7 Responses to “Saint Lucia”

 1. Diederik en Sanne Says:

  Was een heerlijk weekje! We hebben een beetje het gevoel dat het voor jullie gewoon doorgaat… Veel plezier met duiken en zeilen. Groetjes Diederik en Sanne.

 2. Marinus, Annelies en Anouk Says:

  Haihai, was inderdaad een heerlijk weekje. Op de terugreis van London naar Schiphol vroeg een stewardess of Anouk de ‘chickenpocks’ had… we konden het woord niet meer horen…”no, it are musquito’s!” ;)

  Op mijn hyves staat een slideshow met foto’s.

  Veel plezier nog!

  Liefs van ons

 3. Femke & Maarten Says:

  Femke is nogal enthousiast over jullie reis: niet onterecht! Mooie foto’s, mooie verhalen. En erg onder de indruk van jullie site: mooier dan de dertien in ‘t dozijn waarbenjij.nu’s. Plezier verder, ik ga vanaf nu ook eens kijken af en toe. Groeten uit druilerig Zwolle.

 4. Franklin Says:

  Goede morgen Nienke en JJ,
  Zit bij mijn ontbijt jullie verslag te lezen en heb je het over hollandse kaas, laat ik nu net een bord naast me staan met daarop vers brood , roomboter en lekkere boeren bieslook kaas, en een snee met Old Amsterdam. Jaaa dat heb je daar niet hë gna gna gna. van die lekkere kazen. Veel plezier verder.
  Groeten Franklin

 5. Anselma Says:

  Nu het hier meer op herfst lijkt dan voorjaar -waarschijnlijk was april zomer- lijkt een paradijs mij wel wat. Ik hoop dat jullie Nederland af en toe goed van je af kan zetten en onder kan gaan in de landen die jullie bezoeken. Maak er wat van, zodat we je niet voor niets missen!

 6. Liesbeth Mensink Says:

  cultuur snuiven.?Gr.Liesbeth.

 7. Anton Says:

  Hallo Joris en Nienke,

  Als ik de foto’s zie denk ik dat ik me daar ook prima een poosje vermaken kan. Zal dan ook de Hollandse (oude) kaas ook wel missen maar dat moet je dan maar op de koop toe nemen.
  Mooi dat jullie je duik certificaat hebben, staat ook nog op mijn lijstje om te doen.
  Ook hier gaat het leven door en hebben net deze dagen de Bakswedstrijden gehad. Was er gezellig en fantastisch weer, zon GEEN regen en voldoende wind. Harderwijk eerste en zowaar………. de Zwolse St.Christofoor 2e EN 3e. Al met al geslaagde dagen met als thema een reis over de continenten.

  Scholieren sportdagen ook alweer achter de rug is ook goed gegaan.
  Eerste dag (28 APRIL) was het zulk uitzonderlijk weer dat driekwart van de kinderen het water in gedoken is, fantastisch! Helaas de tweede dag minder weer maar mooi kunnen zeilen.
  Op de site staan foto’s, verwacht die van de Bakswedstrijden komende weer er ook op.
  Het leven gaat ook hier gewoon door zoals je bemerkt, logisch.

  Morgen voor jullie een bijzondere dag!? Of is het gewoon een dag van weer een dagje ouder?
  In elk geval een fijne dag morgen Nienke (en Joris) geniet maar heerlijk verder.

  Anton en Marijke