Cuanto Cuesta

Into Honduras

vrijdag, 27 april 2007 om 22:05

Kort verhaaltje dan.

We waren een beetje gewaarschuwd, en met z`n tweeën tel je dan al gauw voor vier, voor de grens met Honduras. Op auto´s met vreemde nummerborden zijn ze niet zo heel dol hier. We staken de grens over bij Corinto. Eerst netjes een exit-stempel gehaald in een plaatsje een uur vóór de grens, toen naar de loketjes in Honduras. Eerst de auto invoeren. Paar stempels, handtekeningen en 500 Lempira`s (= 20 euro). Dat was soepel. Ware het niet dat we vervolgens naar Puerto Cortes moesten (63 km verderop) om een permiso te krijgen. Dat bleek zo ingewikkeld dat we iemand mee kregen, die we tussen de bagage op de achterbank hebben gepropt, om ons wegwijs te maken.

In Puerto Cortes bleek dat het soms helpt om Nienke lief te laten glimlachen en op andere momenten beter helpt om Jorisjan in z`n beste spaans duidelijk te laten maken dat het echt vandaag nog moet gebeuren. We kwamen om 13.00 uur aan bij het kantoor, ergens achteraf bij de haven. Eerst was het die dag niet meer mogelijk en moesten we daar overnachten en tot morgen wachten, dan had de baas tijd voor een handtekening. Dacht het dus niet… Ze zouden kijken wat ze konden doen, maar dat kostte natuurlijk wel wat… Ik zei dat we het daar wel over konden hebben wanneer de permiso nog die dag in mijn bezit was. Tegen 16.00 uur kwamen ze naar buiten dat het echt onmogelijk was om het die dag nog voor elkaar te krijgen, want de baas had het echt veel te druk. 2 mannetjes waren voor ons druk in de weer, maar blijkbaar niet druk genoeg. Toen ik, wederom in m`n beste spaans, duidelijk had gemaakt dat ik anders wel even met de baas wilde spreken en dat m´n vliegtuig de volgende ochtend vertrok en wie dan voor de kosten op ging draaien, kwam er actie. Nu hadden ze nog even een nummerplaat nodig, maar dan was het zo geregeld. Oh ja, er kwam wel 200 lempira (8 euro) bij kijken voor de moeite. Een paar minuten later hadden we de permiso (één handtekening en een stempel) en kunnen we 90 dagen rondrijden in Honduras.

Nu hebben we allebei een virusje o.i.d. te pakken. Gisteren heb ik de hele nacht boven de pot gehangen en vandaag is Nienke aan de beurt. Maar goed, we hadden toch een dagje over nu ze zo snel waren aan de grens….Nu nog even spullen pakken en morgenochten om 6 uur op het vliegveld zijn. Op naar St. Lucia!!!!

Jorisjan

P.S. Als het goed is kun je nu bij het kopje kaart zien waar we onze berichtjes schrijven.

7 Responses to “Into Honduras”

 1. Sanne Says:

  Hoi daar!
  Jeetje wat een verhaal joh… heerlijk corrupt zooitje bij elkaar, maarja, dat heeft ook zn charmes zullen we maar zeggen :) Ik begrijp dat jullie vanmorgen richting St Lucia zijn gevlogen… wahoeeee! Kunnen jullie de boel vast gaan verkennen! Wij zijn er bijna klaar voor, zo nog even werken bij de VJ, dan een verjaardag en vanavond “slapen” we bij Jeep en Meep. SPANNEND! Ik heb al gedroomd dat we gingen neerstorten, maar precies in het bubbelbad van een resort terecht kwamen :S hmmm… vraag niet naar uitleg, ik snap mezelf soms ook niet hihi! Zijn jullie het virusje al kwijt? Anoukie heeft de waterpokken- Chicken pox had Annelies al even opgezocht- tja, stippen zijn in de mode zal ik maar zeggen… Maar wel zielig natuurlijk, hopen dat het meevalt… we’ll see. Nien, de boodschappen zijn binnen hoor, die neem ik mee ;) Nou, ik ga mn tas inpakken, tot maandaggggg! :D:D:D

 2. Paula en Jaap Says:

  Zondagmorgen om 7 uur vertrekken we van schiphol via London richting St. Lucia. Als alles goed gaat en daar gaan we voor…zien we jullie zondagmiddag om vier uur plaatselijke tijd…zorgen jullie maar dat er dan een fris-drankje klaar staat….tot morgen, J&P

 3. martine en jeanet Says:

  Hoi JJ EN Nienke,

  Wat een belevenissen zeg, geweldig om te lezen en defoto’s te bekijken!
  We lezen uit de verhalen dat jullie genieten, trouwens lekker leesbaar geschreven ook.
  Jullie nu op weg naar st. Lucia, veel plezier met de family.
  Wij gaan prinsennacht/koninginnedag vieren hier in Apeldoorn, ook leuk!
  We blijven jullie volgen hoor!
  groet Jeanet en Martine.

 4. Johan en Tineke Says:

  Hoi globetrotters,
  Wat een bijzonder contact hadden we dindagavond via de webcam. Gaan we nog eens weer doen. Het is natuurlijk wel gokken wanneer jullie online zijn. Zeker als je druk in de weer bent met allerlei grensincidentsmeergleldpermisoperikelen.
  Wat een prachtige foto’s hebben jullie gemaakt bij de vulkaan Pacaya en in de mangrovebossen van Monterico. Echt heel bijzonder. Ik hoop dat de blaren inmiddels zijn verdwenen en dat het viRUSje is overwonnen zodat jullie met volle teugen kunnen gaan genieten op St. Lucia.
  Vanavond was op BNN een programma met Katja en Filemon.
  Katja ging samen met een jonge vrouw weer terug naar haar woonplaats en de flat waar ze had gewoond. Met behulp van foto’s van toen blikten ze weer terug. Alles was verlaten. Echt een spookstad. Voor haar en Katja een bijzondere ervaring. Ook brachten ze een bezoek aan Tjernobil. In een straal van ±50 kilometer rond de reactor is alles verlaten en is het gebied afgezet. Met speciale toestemming mochten zij onder begeleiding een bezoek afleggen. De straling gemeten in Nederland is gemiddeld 0,04, maar op enige afstand van de reactor was deze opgelopen naar 8,89. En dat na zo’n 20 jaar inmiddels. Dit werd wel beïnvloed door de sterkte van de zonnestralen.
  Filemon was op bezoek bij bewoners in het uiterste noorden van Siberië. Hij ging bij -50°C in een in het ijs gekapt wak afdalen en deed een saunaritueel, afranselen met een takje met bladeren, naar buiten rennen door de sneeuw rollen en vervolgens met een noodgang weer terug in de sauna. Het gaf hem een gevoel van het liggen op een spijkerbed, al die tintelingen. Een geweldige ervaring.
  Jeroen en Roelinda, Patriek en een aantal vrienden zijn vanavond te stapppen als een soort afscheid. Volgende week gaat Patriek voor een half jaar naar Oeroezkan op een militaire vredesmissie. Zal best wel een spannende tijd voor hem worden.
  Wel jongelui, geniet straks maar lekker met de familie op St. Lucia en alvast van harte gefeliciteerd met het feest van jullie ouders.
  Groetjes van Johan en Tineke

 5. Renee!!! Says:

  I LOVE YOU!!!!!!!!!!!!!!

 6. Franklin Says:

  Haha dat krijg met corruptie,enne…je kan beter op school soep met een broodje gezond eten hoef je in ieder geval niet te kotsen.
  Groeten Franklin

 7. Oma Kroes Says:

  Hallo Nienke en Jorisjan,

  Hartelijk dank voor de prachtige kaarten die ik van jullie heb gekregen. Ik ben nu samen met je vader en moeder bij Henri op bezoek om jullie site te bekijken. Wat een prachtige foto’s en mooie verhalen. Blijf maar lekker genieten met z’n tweeen.

  Groetjes van Oma uit Dalfsen