Cuanto Cuesta

Antigua

dinsdag, 24 april 2007 om 20:59

Vanuit Lago de Atitlan was een mooie tocht naar Antigua, zoals we gelezen hadden het plaatsje in Guatemala waar je als reiziger de neiging hebt te blijven hangen. Heerlijk! Een gezellig stadje met naast mooie ruines van kerken, gekleurde huizen, klinkerstraatjes (waar je auto van losrammelt!) een ruime keuze aan restaurantjes en barretjes. Cafe 2000 hebben we meerdere avonden gezeten. Het is een soort bioscafe waar iedere dag 3 films draaien. Dit zouden ze in Nederland moeten hebben; relaxde banken, wat eten en drinken kunnen bestellen en ondertussen de nieuwste films bekijken!

Waar je ook staat in dit stadje, altijd zijn de vulkanen rondom te zien, waaronder de Vulcano Agua van ruim 3700 m hoogte. Deze vulkaan is erg mooi om te beklimmen voor het uitzicht, maar omdat de lucht voortdurend grijs was voor ons niet echt aantrekkelijk. 4 uur omhoog klauteren om vervolgens met je neus in de wolken te zitten…nee, wij zijn naar de vulkaan Pacaya gegaan want daar is lava te zien! Voor het eerst onze El Negro achtergelaten en met een bustour gegaan (flashback Indonesie..) 9 mensen in een klein busje tot halverwege de vulkaan en vanaf daar met gids een pad volgen naar boven.

Moeilijk te omschrijven wat we gezien hebben, gelukkig kunnen jullie foto´s zien, wauw! Dat we zo dicht bij de lava konden komen hadden we niet verwacht. Nu snap ik ook waarom je dichte schoenen aan moest, (en geen Teva´s!) niet omdat het koud is op zo´n hoogte maar omdat het gloeiend heet is met lava 20 cm onder de oude verharde lava waar je op loopt. Een takje of stukje papier er in en het brandt! Onze gids had marshmallows meegenomen, mmm!  Afgelopen augustus is deze vulkaan nog redelijk actief geweest met lavastromen waar we vanaf het begin dat we de vlakte opkwamen op liepen, en 7 jaar geleden was voor het laatst een grote uitbarsting. Op sommige stukken is het bijna te heet om te staan en al naar beneden klauterend heb ik mijn voeten aardig verbrand door los rollende stenen die mijn sandalen in gingen. Gelukkig hadden we een sterke gids die me optilde zodat ik mijn sandaal uit kon gooien. Een pijnlijke tocht naar beneden want omdat wij als laatsten van de dag waren, waren jongetjes met paarden als taxi al weg en moest ik toch echt lopen. Afgezien van de blaren een geweldige ervaring!

Ook vanuit Antigua zijn we een dagje naar Monterrico geweest. Een dorpje in een natuurpark met mangrovebossen aan de Pacifische Oceaan waar je alleen per bootje kunt komen. Het tochtje had met auto gekund kwamen we onderweg achter (zie foto) maar wij hebben El Negro lekker op het vaste land laten staan. Een paar Quetzal en er wordt goed op gepast. Het strand was een beetje zwart (en niet van de mensen…) maar de branding van de Pacific was geweldig! Enorme golven die je een heel eind mee trekken om vervolgens met geweld je weer het strand op te gooien. Zwemmen is er niet bij, maar dit “spelen” was helemaal goed. Wat eten en een biertje onder een rieten dakje maakten het strandgevoel compleet. Iets verder op het strand is een schildpaddenopvang, waar de eieren van 3 soorten schildpadden die hier tussen juli en december komen leggen, worden beschermd maar dit was duidelijk niet het moment voor bezoek. 1 schildpadje in het hele “park” was wel een beetje jammer. Aan de overkant van het pad hebben we wel een zelfde soort opvang voor Leguanen en Kaaimannen bezocht wat wel de moeite waard was. Het kleine wasbeertje dat hier rondliep was al snel mijn vriendje.

Vanuit Antigua door naar Rio Dulce in het noorden bij de kust van de Caribische Zee. Hier zitten we een paar dagen voor we vanaf San Pedro Sula in Honduras naar Santa Lucia zullen vliegen. Even wennen is het wel na al die berggebieden, we zitten weer in de tropen, compleet met de hitte, muggen en hele mooie groene omgeving! Lekker weer bij het water, daar genieten we allebei toch wel erg van… We zitten hier in een soort hostel dat hoort bij de organisatie Casa Guatemala, waar weeskinderen en/of mishandelde kinderen opgevangen worden en kunnen opgroeien. op www.hotelbackpackers.com is te zien waar we zitten en is er meer over deze organisatie te lezen!

Bedankt voor alle leuke en lieve reacties en mails..we vinden het erg leuk om van jullie te horen!

liefs Nienke

4 Responses to “Antigua”

 1. Liesbeth Mensink Says:

  dan te bedenken,dat je nog 9 maanden te reizen hebt,wat fantastisch.
  Blijf genieten,leuk hoor.
  Foto’s ontvangen?
  Groetjes. Liesbeth.

 2. hester Says:

  hee nienke,
  wat een gave verhalen zeg!heel veel geluk nog de komende maanden en dat jullie nog maar veel van zulke prachtige plekken mogen bezoeken!
  bij thuiskomst kom je maar snel keer naar de Twijn om je reisverslag persoonlijk te doen!
  groetjes Hester

 3. Frans en Els Says:

  Hallo Nienke en JorisJan,
  zo af en toe flits ik even jullie site op. Volgens mij vervelen jullie je af en toe behoorlijk - zoveel tijd om verhalen te schrijven…
  Jullie hebben zo te lezen een absoluut fantastische tijd, we zijn er jaloers op. Geniet er maar van met volle teugen (eerst rum en nu tequilla). Groeten uit Linschoten en tot een volgende keer.

 4. Andre en fonniek Says:

  Hey reizigers, Hier is alles ok, ook lekker een weekje vrij enzo. Leuk man( en vrouw) dat ze daar vrouwtje pis hebben, en hoe zit het met die “hot Dog”? Wij kijkn regelmatig de mooie plaatjes en lezen de verhalen trouw voor aan Maelle die ze al bijna na verteld. Groeten,