Cuanto Cuesta

Our Man in Havana

dinsdag, 27 maart 2007 om 22:25

Zo, een laatste berichtje Cuba.

De laatste dagen in Cuba zijn we via Santa Clara, met name een bezoek waard om het enorme Che Guevara monument (en z´n botten, maar die komen uit een massagraf in Bolivia, dus de kans dat het echt die van onze grote revolutionair zijn lijkt me net zo groot als dat de lijkwade van turijn het zakie van Jezus bedekte, maar goed…), terug naar Havana gereden. We voelden ons net Super Mario. Een compleet lege 8-baans snelweg, met slechts af en toe een kuil, een geit of een kaasverkopende cubaan die je met 140 km. per uur moet ontwijken. Ik had alleen niet zo´n knopje om erover heen te kunnen springen.

De laatste twee dagen hebben we nog even van Havana genoten. We hadden een kamer bij een depressieve kerel (we moesten uit St. Clara pillen voor hem meenemen) in een ander gedeelte van de stad dan we de vorige keer waren. We hebben “El Coche” weer ingeleverd, een laatste Mojito gedronken, zowaar iets lekkerder gegeten in China Town en we zijn naar de film geweest. Dat is goed voor ons spaans dachten we, maar aangezien Babel (je weet wel, van die toren) over een stel marrokanen, een stapel mexicanen en een doofstomme japanse gaat was er weinig begrijpbare ondertiteling voor ons. Het mooist was dat af en toe de hele zaal in een deuk lag en wij elkaar aankeken en afvroegen of we iets gemist hadden….ja dus.

Ondertussen zijn ook veel meer foto´s geupload, dus jullie kunnen een  beetje beter beeld krijgen van wat wij de afgelopen weken hebben gezien.

Laatste verhaal dan. Op de foto´s zie je zo´n blauwe bus die getrokken wordt door een Truck. Dat is hier in Havana het openbaar vervoer. Die dingen noemen ze semi-officieel de “Kameel” vanwege z´n twee bulten (zie foto´s) . Een populaire lokale naam is de “Saturdaynight-movie”, aangezien een ritje met deze stamp- en stampvolle bussen alles bevat wat die films ook hebben, nl sex, geweld en vloeken.

Vamos a Mexico !

2 Responses to “Our Man in Havana”

  1. Paula en Jaap Says:

    Die foto van die kameel, die missen we nog !

  2. Annie en Jan Bouwhuis Says:

    Lieve Nienke en Joris Jan,

    Heel erg leuk jullie verhalen vanuit Cuba. Het mooiste vind ik dat jullie bij de “gewone” mensen ervaren hoe ze daar leven. Lijkt me erg boeiend hoe ze daar leven en werken. Mooi dat je er nu bent geweest want als Castro de ogen sluit denk ik dat het nooit meer zo is als nu. Hier in Alphen gaat het goed met iedereen. Ronald en Franny krijgen morgen 2-4 een woning met tuin voor en achter , beneden woonkamer en woonkeuken en boven badkamer en 2 slaapkamer en een flizotrapje naar de zolder dus het wordt het klussen geblazen morgen. Onze verjaardag van Johan en Annie was erg gezellig in Dedemsvaart. Nienke en JorisJan nog heel veel plezier samen en niet te hard scheuren met dat zwarte autootje want je hebt zo een kudde schapen ervoor!!!! Groetjes van ons allen en het ga jullie allemaal voorspoedig daar.