Cuanto Cuesta

Cancun

dinsdag, 27 maart 2007 om 22:38

Hallo westerse wereld…!

Na een goede vlucht van Havana naar Cancun (zelfs Joris went aan het vliegen…alleen op het moment van opstijgen nog wat trillende benen) zitten we nu hartje stad in een klein hotel. Ohhh, we zullen het allebei niet snel zeggen, maar wat was die Burger King zondagavond lekker…..Zie je het voor je, Jorisjan met twee Big Burger menu’s voor zich? En t ging er allemaal in! Even liepen we ons te verbazen over de rijkdom, keuze aan eten, keuze aan spullen, reclame en goed geklede mensen hier, maar eerlijk gezegd is dat ook zo weer gewend. Wel beseffen we ons dat we in een toeristisch en welvarende stad lopen maar toch; het verschil met Havana is erg groot.

El Coche is ingeleverd en we besteden onze tijd hier aan het zoeken naar een auto om te kopen. Niet zo moeilijk om te vinden want auto´s die te koop zijn, en dat zijn er veel, hebben een $ op de ramen met een telefoonnummer. Wat we een paar weken geleden al besloten hebben toen we hier 1 nacht waren is dat we een Volkswagen Kever willen! Ze rijden met veel rond, zijn supergaaf en volgens Joris hebben ze een motor waar hij met z’n Leathermann wel mee uit de voeten kan. Lijkt me handig want als de wegen maar een beetje lijken op die in Cuba gaan we die wel nodig hebben!

We wandelen daarom rond en speuren naar leuke kevers. Op dit moment twijfelen we tussen een rode Cabriokever zonder dak…erg stoer +  in goede staat, en een zwarte dichte kever die ook goed is, met radio en verzekering. Open dak is wel heel gaaf maar niet altijd even handig. Als het zo regent als de plensbuien van gisteren (niet erg trouwens want daarna schijnt de zon en ben je zo weer droog) is een dak wel lekker en ook zit je en liggen spullen net wat veiliger. Vandaag nog even verder kijken wat we tegenkomen maar anders gaan we voor de zwarte. Zeker nu we weten dat ons geld meer waard is dan we dachten! Dan alleen nog een goede wegenkaart kopen, onze Lonely Planet omruilen en dan kunnen we het land in! Cancun zelf is niet echt een plek waar we veel mee hebben. Handig om spullen in te slaan en dingen te regelen maar verder is het puur toeristisch met reisbureautjes, hotels, luxe restaurants (wel erg lekker gegeten gisteren) en allemaal winkeltjes. De strandstrip waar de mensen hier voor komen slaan we lekker over!

Vanavond lekker een filmpje kijken, heerlijk na al dat geslenter door de stad en goed voor ons spaans en dan morgen hopenlijk in een Kever het land in!

Bedankt voor alle reacties en mailtjes, leuk om te lezen!

beso Nienke

13 Responses to “Cancun”

 1. Paula en Jaap Says:

  Advies van je vader: ik zou die met een dakje nemen…..een badkuip kun je altijd nog wel ergens vinden. Goede reis verder..
  p.s. hier breekt ook de lente door

 2. Maartje Says:

  Mooie verhalen, mooie foto’s! Kan ik alvast wat ideeen opdoen voor mijn eigen reis over een jaar :-) Maar tot die tijd zit ik in jouw mooie huisje! Het bevalt heel goed hier, heerlijk plekje zo vlakbij het station en het centrum.
  Veel plezier, besos

 3. Dick van Petegem Says:

  volgens mij heeft een cabriokever nooit een dakje, alleen een linnen kapje dat je over je heen kunt trekken als het regent.

 4. Diederik Says:

  Als het een 2-zits cabrio is (Hebmüller), zou ik die toch ook overwegen. Hebmüller? Van de Volkswagen Kever werd in 1948 een tweezits cabrioletversie gepresenteerd. Bij deze uitvoering, ontworpen door carrosseriebouwer Hebmüller, werd het dak in een ruimte tussen de twee stoelen en het motorcompartiment gevouwen. Hebmüller kreeg een order voor 2000 exemplaren. Nadat hiervan 696 stuks waren afgeleverd legde een brand de fabriek grotendeels in de as. De productie werd nog wel hervat, maar in totaal werden slechts 750 exemplaren gebouwd voor de fabriek in 1952 wegens financiële problemen werd gesloten. Tegenwoordig zijn Hebmüller Kevers een fortuin waard.

 5. Jonathan Says:

  Een auto? Hmm… wanneer je een tweezitter overweegt raad ik het nieuwe modal van maybach aan.. nu te zien op de autorai. Als nadeel heeft deze auto dat joris er niet zelf aan kan klussen met zijn leathermann, maar de voordelen van deze bolide wegen denk ik zwaarder dan dit ene nadeel… naja… Ben heel erg benieuwd wat voor auto het geworden is zie de foto’s vast wel!

 6. Carla en Hans Says:

  Hoi mexicaantjes.
  Ja ik zou de kust ook maar weren. Ik lees overal dat dit de drukste periode van het jaar is…. Dat is voor ons ook een minpuntje want..

  Binnenkort is er ook familie in de buurt!!
  We reizen a.s dinsdag naar Cancun en zitten tot 10 april in Playa del Carmen. Wij willen op 4 april met de nachtbus naar Palengue, 2 dagen cultuur en de 6e weer terug naar Playa del Carmen. Wat we de andere dagen willen ondernemen is nog niet helmaal duidelijk./ We zijjn nu een bus en een hotel daar aan het reserveren en dat valt in deze drukke tijd niet echt mee.
  We zitten in hotel El Tukan.
  groetjes
  carla en Hans

 7. Annelies en Anouk Says:

  Ik hoorde dat het de zwarte kever is geworden. Stoer hoor! De meivakantie komt in zicht…..! Tot horens!

  Liefs Annelies en een dikke kus van Anouk

 8. remon hegeman Says:

  hey meester eigenlijk gaat de reis best snel he en kan ej al good spaans of engels :p maar ik ga weer laters

 9. udo Says:

  yo vakantie gangers
  al een auto gevonden?
  mijn verlangen naar een auto word ook steeds groter
  elke maandag en vrijdag in die stampvolletrein die niet op tijd rijdt.
  moet je nog betalen ook zeg voor die veevervoer.
  verder verzuip ik in de wiskunde
  maar dat komt wel goed

 10. joyce bakker Says:

  Nostalgie voor mij, die kever! De eerste auto van Dick en mij was ook een kever!
  Ík heb er leuke herinneringen aan.
  Geniet van al dat moois daar.

 11. Liesbeth Mensink Says:

  hoi ik heb fotosnu geen tijd,brief volgt.groet liesbeth.
  moet jullie e mailadres hebben om ze te versturen.

 12. Liesbeth Mensink Says:

  Onze reaktie heb ik bij het hoodfstuk Mojito geschreven,hoop,dat je even terugbladert.

  Gr. Liesbeth.

 13. Bruno Says:

  Hoi Nienke

  Ik beland zomaar op jouw site.
  Ik wil binnenkort naar Cuba en vandaar naar Mexico.
  Is het makkelijk om een vliegticket te vinden van Cuba naar Cancun of zo? En weet je ook wáár, en hoeveel dat ongeveer kost, en dat soort tips?

  groetjes
  Bruno